U mnie oczywiście zdrowo jak zawsze ;) Można zajadać się bez wyrzutów sumienia ;)
Składniki:
- 10 łyżek mąki gryczanej
- 5 łyżek mąki ryżowej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- szczypta wanilii
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka sody
- 3 jajka
- 2 banany
- pół szklanki mleka ryżowego
- 2 garście orzechów włoskich
Przygotowanie:
- Mąki wymieszaj z wanilią, cynamonem i sodą.
- Jajka zblenduj z bananami i mlekiem.
- Mokre składniki dodaj do suchych, dodaj posiekane orzechy i całość dokładnie wymieszaj.
- Masę przełóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piecz około 35 minut w temperaturze 180 stopni.
- Podawaj z ulubionymi dodatkami, u mnie był to syrop z agawy i pomarańcza.
Kalorie:
Całość (16 kawałków) – ok. 1910kcal
1 kawałek – ok. 119kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz