Składniki:
Ciasto
- 2 szklanki mąki kukurydzianej
- 2 łyżki tahini
- 4 łyżki ciepłej wody
- szczypta soli
Farsz
- 1 kostka tofu naturalnego
- 6 łyżek mleka sojowego
- 3 łyżki kukurydzy
- kilka różyczek brokuła
- czerwona papryka
- pomidorki koktajlowe
- przyprawy: sól, pieprz, czosnek
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki na ciasto połącz ze sobą, wyrób ciasto, a następnie wyłóż je do foremek.
- Tofu zblenduj z mlekiem sojowym oraz przyprawamy. Dodaj warzywa i całość wymieszaj.
- Tak powstały farsz nałóż na wcześniej przygotowane foremki, udekoruj połówkami pomidorków.
- Tatry piecz około 20 minut w temperaturze 185 stopni.
Kalorie:
Całość (6 tart) - ok. 1660kcal
1 tarta - ok. 277kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz