17 listopada 2018

WYTRAWNA TARTA WARZYWNA Z FARSZEM Z TOFU



Składniki:

Ciasto

  • 2 szklanki mąki kukurydzianej

  • 2 łyżki tahini

  • 4 łyżki ciepłej wody

  • szczypta soli


Farsz

  • 1 kostka tofu naturalnego

  • 6 łyżek mleka sojowego

  • 3 łyżki kukurydzy

  • kilka różyczek brokuła

  • czerwona papryka

  • pomidorki koktajlowe

  • przyprawy: sól, pieprz, czosnek




Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki na ciasto połącz ze sobą, wyrób ciasto, a następnie wyłóż je do foremek.

  2. Tofu zblenduj z mlekiem sojowym oraz przyprawamy. Dodaj warzywa i całość wymieszaj.

  3. Tak powstały farsz nałóż na wcześniej przygotowane foremki, udekoruj połówkami pomidorków.

  4. Tatry piecz około 20 minut w temperaturze 185 stopni.


Kalorie:

Całość (6 tart) - ok. 1660kcal

1 tarta - ok. 277kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz