16 października 2018

SPAGHETTI Z WEGAŃSKIM MIELONYM Z KALAFIORA

Jak urozmaicić sobie zwyczajny makaron? Niezwyczajnym kalafiorem! :)



Składniki:

  • 500g makaronu kukurydzianego spaghetti

  • 1 kalafior

  • 1 cebula

  • 3 ząbki czosnku

  • 500g pieczarek

  • 500ml passaty pomidorowej

  • słonecznik

  • świeża bazylia

  • przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka wędzona, sos sojowy


Przygotowanie:

  1. Makaron ugotuj i wyłóż na talerze.

  2. Na patelni podsmaż cebulkę oraz czosnek, następnie dodaj posiekany pieczarki i przyprawy – całość podduś.

  3. Następnie na patelnię dodać zblendowanego kalafiora oraz sos sojowy i całość podsmaż.

  4. Dodaj passatę pomidorową oraz posiekaną bazylię, po kilku minutach gotowy sos wyłóż na makaron.

  5. Gotowe danie udekoruj świeżymi listkami bazylii oraz słonecznikiem.


Kalorie:

Całość (5 porcji) – ok. 2410kcal

1 porcja – ok. 482kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz