Składniki:
- 500g makaronu kukurydzianego spaghetti
- 1 kalafior
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 500g pieczarek
- 500ml passaty pomidorowej
- słonecznik
- świeża bazylia
- przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka wędzona, sos sojowy
Przygotowanie:
- Makaron ugotuj i wyłóż na talerze.
- Na patelni podsmaż cebulkę oraz czosnek, następnie dodaj posiekany pieczarki i przyprawy – całość podduś.
- Następnie na patelnię dodać zblendowanego kalafiora oraz sos sojowy i całość podsmaż.
- Dodaj passatę pomidorową oraz posiekaną bazylię, po kilku minutach gotowy sos wyłóż na makaron.
- Gotowe danie udekoruj świeżymi listkami bazylii oraz słonecznikiem.
Kalorie:
Całość (5 porcji) – ok. 2410kcal
1 porcja – ok. 482kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz