Składniki:
Spód i kruszonka
- 8 łyżek mąki kukurydzianej
- 3 łyżki mąki migdałowej
- 2 łyżki mąki kokosowej
- 2 łyżki masła orzechowego
- 5 łyżek mleka sojowego
Masa
- 300g tofu naturalnego
- sok z połowy cytryny
- 2 brzoskwinie
- kilka listków świeżej mięty
- 4 łyżki ksylitolu
- pół łyżeczki wanilii
- 1/3 szklanki mleka sojowego
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki na spód dokładnie ze sobą wymieszaj i wyrób ciasto.
- Dwie trzecie powstałego ciasta wyłóż na spód blaszki.
- Tofu zblenduj z mlekiem sojowym, sokiem z cytryny, 3 łyżkami ksylitolu i wanilią.
- Brzoskwinie pokrój w kostkę, a następnie podsmaż na patelni wraz z łyżka ksylitolu i posiekaną miętą – tak podsmażone brzoskwinie wymieszaj razem z masą z tofu.
- Powstałą masę sernikową wyłóż na wcześniej przygotowany spód, na wierzch wyłóż kruszonkę z pozostałej części ciasta.
- Całość piecz w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 20 minut.
Kalorie:
Całość (16 kawałków) – ok. 1325kcal
1 kawałek – ok. 83kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz