25 lipca 2018

OMLET Z MĄKĄ WYSOKOBŁONNIKOWĄ I FIGAMI

Omlety... to mój sposób na słodkości, gdy nie chce mi się rozkręcać piekarnika i piec ciasta!



Składniki:

Omlet

Dodatki

  • 1/2 dojrzałego awokado

  • 1 łyżeczka karobu

  • 2 łyżki mleka ryżowego

  • 1/2 łyżeczki miodu

  • Borówki

  • Kruszone ziarna kakao

  • Suszone figi

  • masło kokosowe


Przygotowanie:

  1. Olej rozgrzej na patelni, pozostałe składniki zblenduj na gładką masę i wylej na patelnię – omlet smaż z obu stron.

  2. Awokado zblenduj z mlekiem ryżowym, miodem i karobem – gotowy omlet posmaruj powstałym musem.

  3. Podawaj z borówkami, suszonymi figami, ziarnami kakao i masłem kokosowym.


Kalorie:

Całość (1 duży omlet) – ok. 780kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz