Składniki:
Omlet
- 1 jajko
- 1 banan
- ½ szklanki mleka ryżowego
- 5 łyżek mąki owsianej wysokobłonnikowej
- 1 łyżeczka oleju z pestek winogron
Dodatki
- 1/2 dojrzałego awokado
- 1 łyżeczka karobu
- 2 łyżki mleka ryżowego
- 1/2 łyżeczki miodu
- Borówki
- Kruszone ziarna kakao
- Suszone figi
- masło kokosowe
Przygotowanie:
- Olej rozgrzej na patelni, pozostałe składniki zblenduj na gładką masę i wylej na patelnię – omlet smaż z obu stron.
- Awokado zblenduj z mlekiem ryżowym, miodem i karobem – gotowy omlet posmaruj powstałym musem.
- Podawaj z borówkami, suszonymi figami, ziarnami kakao i masłem kokosowym.
Kalorie:
Całość (1 duży omlet) – ok. 780kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz