Składniki:
- 1 szklanka mąki owsianej wysokobłonnikowej
- 1 szklanka mąki gryczanej
- 1 banan
- 2 łyżki masła kokosowego
- 3 szklanki czarnej porzeczki
- 2 łyżki miodu
Przygotowanie:
- Mąki wymieszaj ze sobą, a następnie dodaj zblendowanego banana i masło kokosowe – wyrób ciasto.
- Większość powstałego ciastka wyłóż na spód blaszki (wyłożonej papierem do pieczenia), następnie nałóż porzeczki wymieszane z miodem oraz kruszonkę z pozostałej części ciasta.
- Ciasto piecz około 25 minut w 185 stopniach.
Kalorie:
Całość (20 kawałków) – ok. 1370kcal
1 kawałek – ok. 69kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz