A ja przerobiłam go na fit nutę! :)
Składniki:
- 1 szklanka mąki orkiszowej
- 1 szklanka mąki owsianej
- 2 banany
- 4 łyżki masła kokosowego
- 1 kg truskawek
- 2 łyżki miodu
Przygotowanie:
- Mąki wymieszaj ze zblendowanym bananem oraz masłem kokosowym – dokładnie wyrób ciasto.
- Większą część ciasta wyłóż na spód blaszki (lekko ponacinaj je nożem).
- Truskawki umyj, oczyść z szypułek, a następnie większość z nich rozgnieć widelcem z dodatkiem miodu.
- Rozgniecione truskawki wyłóż na wcześniej przygotowany spód, a następnie wyłóż na wierzch kilka całych przekrojonych na półówki.
- Z pozostałej części casta zrób kruszonę, którą lekko dociśnij.
- Ciasto piecz około 25 minut w 195 stopniach.
Kalorie:
Całość (20 kawałków) – ok. 1905kcal
1 kawałek – ok. 95kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz