Słodka i pożywna. Stanowi idealny dodatek do mleka lub smoothie bowl ;)
Składniki:
- 200g płatków kasztanowych
- garść orzechów włoskich
- 150g daktyli
- 3 łyżki soku pomarańczowego
- żurawina słodzona sokiem jabłkowym
- nerkowce
Przygotowanie:
- Daktyle zblenduj na mus z sokiem pomarańczowym.
- Płatki kasztanowe i orzechy pokrusz i wymieszaj dokładne z musem daktylowym, aż powstanie zbita masa.
- Masę podziel na mnejsze kawałki, a następne wymieszaj je z żurawiną i nerkowcami.
Kalorie:
Całość (8 porcji) – ok. 1780kcal
1 porcja – ok. 223kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz