Składniki:
- 1 brokuł
- 400g makaronu penne
- 1 wegańska „kostka rosołowa”
- świeża bazylia
- awokado
- 6 łyżek płatków drożdżowych
- 1 łyżka oliwy
- 1 cebula
- cytryna
- przyprawy: sól himalajska, oregano, pieprz mielony
Przygotowanie:
- Makaron ugotuj i odcedż.
- Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż posiekaną cebulę oraz rozdrobnionego brokuła.
- Następnie całość zalej rozpuszczoną w wodzie kostką rosołową i duś do miękkości, po czym dodaj płatki drożdżowe i przyprawy.
- Całą zawartość patelni zblenduj na gładko i wymieszaj z makaronem.
- Pod koniec dodaj pokrojone awokado i liście świeżej bazylii – całość skrop sokiem z cytryny.
Kalorie:
Całość (5 porcji) – ok. 2050kcal
1 porcja – ok. 410kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz