19 maja 2018

ZIELONY MAKARON

Uwielbiam kolory na talerzu, a zwłaszcza zielony! Dlatego przygotowując dzisiejszą potrawę postawiłam właśnie na niego! :)



Składniki:

  • 1 brokuł

  • 400g makaronu penne

  • 1 wegańska „kostka rosołowa”

  • świeża bazylia

  • awokado

  • 6 łyżek płatków drożdżowych

  • 1 łyżka oliwy

  • 1 cebula

  • cytryna

  • przyprawy: sól himalajska, oregano, pieprz mielony




Przygotowanie:

  1. Makaron ugotuj i odcedż.

  2. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż posiekaną cebulę oraz rozdrobnionego brokuła.

  3. Następnie całość zalej rozpuszczoną w wodzie kostką rosołową i duś do miękkości, po czym dodaj płatki drożdżowe i przyprawy.

  4. Całą zawartość patelni zblenduj na gładko i wymieszaj z makaronem.

  5. Pod koniec dodaj pokrojone awokado i liście świeżej bazylii – całość skrop sokiem z cytryny.


Kalorie:

Całość (5 porcji) – ok. 2050kcal

1 porcja – ok. 410kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz