5 maja 2018

DESER Z MUSEM KAKAOWYM I LODAMI

Nie ma nic lepszego, niż deser na śniadanie! A szczególnie taki ze sporą dawką białka :)



Składniki:

Mus kakaowy

  • 250g tofu

  • pół szklanki mleka ryżowego

  • 1 łyżka syropu z agawy

  • 2 łyżki kakao


Lody

  • 1 banan

  • 2 garście mrożonych malin

  • pół szklanki mleka ryżowego


Dodatki

  • kawałek ananasa

  • trochę granatu

  • granola

  • wegańska czekolada kokosowa




Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki na mus kakaowy dokładnie ze sobą zblenduj i przełóż na spód słoiczków, na nim poukładaj kawałki ananasa.

  2. Następnie zblenduj wszystkie składniki na lody i również przełóż je do słoiczków, jako kolejna warstwa.

  3. Na koniec wylej pozostałą część musu kakaowego, całośc posyp granatem, granolą i na wierzchu ułóż czekoladę.




Kalorie:

Całość (2 duże desery) – ok. 1595kcal

1 duży deser – ok. 798kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz