Składniki:
Mus kakaowy
- 250g tofu
- pół szklanki mleka ryżowego
- 1 łyżka syropu z agawy
- 2 łyżki kakao
Lody
- 1 banan
- 2 garście mrożonych malin
- pół szklanki mleka ryżowego
Dodatki
- kawałek ananasa
- trochę granatu
- granola
- wegańska czekolada kokosowa
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki na mus kakaowy dokładnie ze sobą zblenduj i przełóż na spód słoiczków, na nim poukładaj kawałki ananasa.
- Następnie zblenduj wszystkie składniki na lody i również przełóż je do słoiczków, jako kolejna warstwa.
- Na koniec wylej pozostałą część musu kakaowego, całośc posyp granatem, granolą i na wierzchu ułóż czekoladę.
Kalorie:
Całość (2 duże desery) – ok. 1595kcal
1 duży deser – ok. 798kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz