Owocowe galaretki i pyszny pudding z niezastąpionych chia - czego chcieć więcej? :)
Składniki:
- galaretka cytrynowa bio
- galaretka truskawkowa bio
- 2 garśce winogron
- 6 łyżek chia
- 1 szklanka mleka ryżowego
- 2 łyżeczki masła migdałowego
Przygotowanie:
- Galaretkę truskawkową przygotuj według instrukcji na opakowaniu, rozlej do 2 słoiczków odstaw do wystygnięcia oraz stężenia.
- Następnie do słoiczka włóż warstwę winogron i kolejną galaretkę cytrynową – całość schodź.
- Na koniec dodaj wcześniej namoczone w mleku chia oraz wnogrona, całość polej masłem orzechowym.
Kalorie:
Całość (2 desery) – ok. 910kcal
1 deser – ok. 455kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz