Składniki:
Gofry
- 2 jajka
- ½ szklanki mleka ryżowego
- ½ szklanki płatków owsianych
- 4 łyżki mąki z ciecierzycy
- ½ szklanki mąki orkiszowej
Dodatki
- 100g kaszy jaglanej
- ¾ szklanki mleka ryżowego
- 3 łyżki sproszkowanych daktyli
- Ulubione owoce
- Orzechy laskowe
- Wiórki kokosowe
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki na gofry dokladnie ze sobą zblenduj.
- Gofry smaż w rozgrzanej gofrownicy.
- Kaszę jaglaną opłukaj, a następnie ugotuj.
- Ostudzoną kaszę zblenduj z mlekiem ryżowym i daktylami – tak powstały krem nałóż na gofry.
- Każdego gofra posyp wiórkami kokosowymi, udekoruj owocami i orzechami.
Kalorie:
Całość (6 gofrów) – ok. 1670kcal
1 gofer – ok. 278kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz