Wegańskie, lekkie i uroczo zielone! :)
Składniki:
Placuszki
- 2 banany
- ¾ szklanki mleka jaglanego
- 5 łyżek mąki dyniowej
- 1 łyżka mąki kukurydzianej
Dodatki
- Masło orzechowe z karobem
- Nasiona konopi
- Świeża mięta
- Mrożone owoce
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki na placuszki dokładnie zblenduj.
- Na rozgrzanej patelni smaż placuszki z obu stron.
- Gotowe placuszki polej masłem orzechowym, posyp nasionami konopi i udekoruj owocami oraz miętą.
Kalorie (z dodatkami):
Całość (20 placuszków) – ok. 810kcal
1 placuszek – ok. 41kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz