A do tego chrupią! ;)
Składniki:
- 6 łyżek mąki jaglanej
- 6 łyżek mąki kukurydzianej
- 1 łyżka masła orzechowego
- 5 suszonych moreli
- 3 łyżki soku z pomarańczy, imbiru i kurkumy
- przyprawy: cynamon, kardamon
Przygotowanie:
- Morele namocz, a następnie zblenduj z przyprawami i sokiem.
- Następnie dokładnie wymieszaj ze sobą wszystkie składniki i wyrób ciasto.
- Ciasto rozwałkuj na grubość 2-3mm i wycinaj dowolne kształty.
- Ciasteczka piecz około 15 minut w 180 stopniach.
Kalorie:
Całość (40 ciasteczek) – ok. 720kcal
1 ciasteczko – ok. 18kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz