Brzoskwinie!!!
Szkoda ich nie spożytkować w dobrym, ale zarazem lekkim cieście!
Pomysł jest, więc i działnaie musiało być!
A efekt... jak niżej! mniam! ;)
Składniki:
Spód
- 1,5 szklanki płatków jęczmiennych
- 3 łyżki kakao
- 2 garście daktyli
- szczypta soli
- 100g kaszy jaglanej
- chlust mleka jaglanego
- 1 łyżeczka aromatu różanego
- 2 łyżki ksylitolu
- brzoskwinie
- 1 galaretka cytrynowa BIO
Przygotowanie:
- Płatki zmiel, a następnie wymieszaj z kakao i solą.
- Daktyle namocz we wrzątku, po czym zblenduj na mus i połącz z suchymi składnikami.
- Masę dokładnie połącz, po czym wyłóż do blaszki (wyłożonej folią spożywczą), formując również brzegi - schłodź w lodówce.
- Kaszę jaglaną ugotuj w wodzie, po czym zblenduj z mlekiem jaglanym i aromatem różanym oraz ksylitolem.
- Powstałą masę wyłóż na wcześniej przygotowany spód, a następnie ułóż pokrojone brzoskwinie.
- Galaretkę przygotuj według instrukcji na opakowaniu, po czym wylej ją na wierzch ciasta.
- Ciasto pozostaw w lodówce do schłodzenia i stężenia.
Kalorie:
Całość (6 kawałków) - ok. 1560kcal
1 kawałek - ok. 260kcal
Efekt zdecydowanie: MNIAM! :)
OdpowiedzUsuń