6 sierpnia 2017

LEKKA TARTALETKA Z KREMEM RYŻOWYM

Chociaż truskawkowy bum już na nami to na straganowych półkach można je jeszcze wypatrzeć!
Nie zastanawiając się długo sięgam po dość spory woreczek i... zanim doszłam do domu to połowy już nie było! ;)

No nic, zostało jeszcze kilka zatem trzeba je dobrze spożytkować ;)
Zatem dzisiaj przedstawiam przesmaczne tartaletki z dodatkiem truskawek o czereśni!


Składniki:
Spód 
  • 4 łyżki płatków owsianych
  • 2 łyżki sezamu
  • garść rodzynek
  • 1 łyżeczka kakao
Krem
  • 3 łyżki płatków ryżowych
  • szklanka mleka
  • 1 łyżeczka miodu
  • kilka truskawek
  • kilka czereśni
Przygotowanie:
  1. Rodzynki namocz w wodzie, a następnie zblenduj na mus.
  2. Płatki, sezam i kakao razem zmiel i połącz z musem rodzynkowym.
  3. Do formy na tartaletkę wyłóż spód i schłodź.
  4. Płatki ugotuj z mlekiem, a następnie wymieszaj z miodem i lekko zblenduj - krem wyłóż do wcześniej przygotowanego spodu.
  5. Całość udekoruj truskawkami i czereśniami. 

Kalorie:
Całość (1 tartaletka) - ok. 645kcal

2 komentarze: