Ja wykonałam wersję wegańską z białkiem w postaci tofu.
To był strzał w 10!
Curry było wyśmienite i godne polecenia ;)
Składniki:
- 400g ryżu brązowego
- 2 kostki tofu
- pasta curry
- 300g passaty pomidorowej
- 200g jogurtu sojowego
- 1 łyżka oliwy
- 4 łyżeczki furikake
- 2 łyżeczki orzeszków piniowych
- przyprawy: curry, sól himalajska, zioła, kumin
Przygotowanie:
- Ryż ugotuj.
- Tofu pokrój w kostkę i wymieszaj z przyprawami - usmaż na patelni z odrobiną wody.
- Na patelnię dodaj passatę pomidorową, podgrzej, następnie dodaj pastę curry i jogurt sojowy - całość podgrzej.
- Gotowy ryż podaj z curry, całość skrop oliwą, posyp furikake i orzeszkami piniowymi.
Kalorie:
Całość (4 porcje)- ok. 2710kcal
1 porcja- ok. 678kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz