D tego sezonowe, słodkie truskawki! To połączenie nie może nie smakować! ;)
Składniki:
- 150g mleka kokosowego z proszku
- 2 łyżki cukru daktylowego
- 1 opakowanie mieszanki panna cotta
- 200ml mleka owsianego z wanilią
- 3 garście truskawek
- W 170ml ciepłej wody zmiksuj mleko kokosowe w proszku, następnie dodaj łyżkę cukru daktylowego oraz mieszankę panna cottę- całość porządnie zmiksuj.
- W garnku doprowadź do wrzenia mleko owsiane i wlej wcześniej porzygotowaną mieszankę- całość gotuj około minuty.
- Całą zawartość garnka przelej do miseczek (wcześniej opłukanych zimną wodą) i odstaw do stężenia, najpierw w temperaturze pokojowej, a następnie w lodówce.
- Truskawki podgrzej w garnku wraz z łyżką cukru daktylowego, tak aby powstał z nich mus.
- Panna cottę wyciągnij z miseczek i polej musem truskawkowym.
Kalorie:
Całość (3 porcje)- ok. 575kcal
1 porcja- ok. 192kcal
Smacznie :)
OdpowiedzUsuń