Aby nie być gołosłownym prezentuję kolejny przepis na genialne, dodające mnóstwo energii batoniki z musli orzechowego!
Składniki:
- 400g musli orzechowego
- 2 łyżki miodu
- 2 chlusty mleka migdałowego
- 120g masła orzechowego (mix z 4 orzechów)
- Musli lekko zblendować, a następnie połączyć z mlekiem migdałowym, masłem orzechowym i miodem.
- Masę wyłożyć do formy (najlepiej wyłożonej folią spożywczą) i odstawić do lodówki na co najmniej godzinę.
- Następnie całość pokroić na kawałki w formie batoników.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (20 batonów)- ok. 2750kcal
1 baton- ok. 138kcal
Świetny pomysł! :)
OdpowiedzUsuńJa też uwielbiam orzechowe wypieki :) Bardzo fajny, prosty pomysł na deser :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł :) Pycha :)
OdpowiedzUsuń