Składniki:
-100g kaszy jaglanej
-2 banany
-2 łyżki cukru trzcinowego jaggery
-1 kopiata łyżka masła migdałowego
-chlust mleka owsianego
-dodatki:kawałek melona, jagody goji, kilka daktyli, trochę migdałów, łyżeczka chia, trochę masła migdalowego
Przygotowanie:
- Kaszę jaglaną dokładnie opłukać, a następnie ugotować w wodzie.
- Ostudzoną kaszę zblendować z pozostałymi składnikami i przełożyć do misek.
- Podać z ulubionymi dodatkami.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 1100kcal
1 porcja- ok. 550kcal
Oj, zajadałbym taki, zwłaszcza z dodatkiem tego melona. Pychotka! Pozdrawiam wiosennie i zapraszam do moich kącików! ;)
OdpowiedzUsuń