13 marca 2017

SAJGONKI JAGLANE Z KREMEM KASZTANOWYM

Sajgonki z kremem jaglanym to mój przysmak!
Tym razem z kremem kasztanowym, który wręcz rozpływał się w ustach...!
Wypróbujcie! :)


Składniki:
  • 6 arkuszy papieru ryżowego
  • 100g kaszy jaglanej
  • 2,5 szklanki mleka migdałowego
  • 3 łyżki syropu klonowego
  • 3 łyżeczki kremu kasztanowego
  • 3 łyżeczki orzeszków ziemnych
Przygotowanie:
  1. Kaszę jaglaną opłukać w wodzie, następnie ugotować w mleku.
  2. Ostudzoną kaszę zblendować z syropem klonowym na gładki krem.
  3. Każdy arkusz papieru ryżowego namoczyć, następnie nałożyć krem i zawinąć.
  4. Każdą sajgonkę podać z kremem kasztanowym i posypać orzeszkami.
 
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (6 sajgonek)- ok. 1040kcal
1 sajgonka- ok. 173kcal

2 komentarze:

  1. Bardzo oryginalny pomysł na sajgonki! :) Pozdrawiam cieplutko i zapraszam do swojego kącika! :)

    OdpowiedzUsuń