Tym razem z kremem kasztanowym, który wręcz rozpływał się w ustach...!
Wypróbujcie! :)
Składniki:
- 6 arkuszy papieru ryżowego
- 100g kaszy jaglanej
- 2,5 szklanki mleka migdałowego
- 3 łyżki syropu klonowego
- 3 łyżeczki kremu kasztanowego
- 3 łyżeczki orzeszków ziemnych
- Kaszę jaglaną opłukać w wodzie, następnie ugotować w mleku.
- Ostudzoną kaszę zblendować z syropem klonowym na gładki krem.
- Każdy arkusz papieru ryżowego namoczyć, następnie nałożyć krem i zawinąć.
- Każdą sajgonkę podać z kremem kasztanowym i posypać orzeszkami.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (6 sajgonek)- ok. 1040kcal
1 sajgonka- ok. 173kcal
Świetny pomysł! :)
OdpowiedzUsuńBardzo oryginalny pomysł na sajgonki! :) Pozdrawiam cieplutko i zapraszam do swojego kącika! :)
OdpowiedzUsuń