Nie każdemu przypadnie do gustu, jednak każdemu polecam wypróbować mój lekki, smaczny przepis na pilaw z kalafiora!
Lekka kolacja, czy dodatek do obiadu- nic prostszego!
Składniki:
- 1 kalafior
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki płatków migdałowych
- trochę natki pietruszki
- 2 łyżki oleju z pestek winogron
- pół cytryny
- Kalafior umyć, odciąć różyczki, które następnie zblendować na drobno.
- Olej rozgrzać na patelni, podsmażyć lekko posiekany czosnek, po czym dodać kalafior i całość podsmażyć.
- Pod koniec na patelnię dodać natkę pietruszki i całość wymieszać.
- Gotowy pilaw skropić sokiem z cytryny, posypać uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi.
Całość (3 porcje)- ok. 885kcal
1 porcja- ok. 295kcal
Świetny pomysł! :)
OdpowiedzUsuńCiekawe połączenie :)
OdpowiedzUsuń