Papier ryżowy daje tyyyyle możliwości, a mi akurat w ręce wpadły świeże warzywa i stworzyłam naprawdę fit przekąskę na każdą porę dnia ;)
Składniki:
- 6 arkuszy papieru ryżowego
- rukola
- kawałek zielonej papryki
- kawałek czerwonej papryki
- kawałek ogórka
- koperek
- pół czerwonej cebuli
- 180g jogurtu naturalnego
- ząbek czosnku
- świeża mięta
- przyprawy: sól himalajska
- 1 łyżka pestek dyni
- Czosnek i miętę drobno posiekać, po czym wymieszać z jogurtem i szczyptą soli.
- Kolejno każdy arkusz papieru ryżowego namoczyć w wodzie, a następnie nałożyć na niego rukolę, koperek, cebulę, papryki oraz ogórka pokrojone w słupki.
- Na koniec całość polać sosem oraz posypać pestkami dyni i dobrze zawinąć.
Całość (6 sajgonek)- ok. 390kcal
1 sajgonka- ok. 65kcal
Sajgonki są u mnie zawsze na tak :) Najbardziej lubię jeść wiosną/latem, kiedy są najsmaczniejsze warzywa :)
OdpowiedzUsuń