Takim daniem jest quinoa z warzywami oraz tofu.
Składniki:
- 250g komosy ryżowej
- 1 łyżka oleju ryżowego
- 1 czerwona cebula
- 1 kostka tofu naturalnego
- pół brokułu
- 240g czerwonej fasoli
- 240g kukurydzy
- 250g passaty pomidorowej
- pół garści pestek dyni
- pół garści orzeszków piniowych
- szczypiorek
- przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra
Przygotowanie:
- Na rozgrzanym oleju podsmaż posiekaną cebulkę, tofu pokrojone w kostkę i rozdrobniony brokuł – całość dopraw solą do smaku.
- Następnie dodaj wczesniej ugotowaną komosę, kukurydzę oraz fasolę – zawartość patelni podsmaż przez kilka minut.
- Na koniec dodaj sos pomidorowy oraz pozostałe przyprawy, gotowe danie posyp szczypiorkiem oraz uprażonymi pestkami dyni i orzeszkami piniowymi.
Kalorie:
Całość (5 porcji) – 2320kcal
1 porcja – ok. 464kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz