Składniki:
Ciasto
- 2 łyżki mąki bananowej
- 2 łyżki mąki z sorgo
- 1 szklanka mąki kukurydzianej
- 2 banany
- 1 duża łyżka masła orzechowego
Dodatki
- 1 szklanka jagód
- 1 banan
Przygotowanie:
- Mąki połącz ze zblendowanymi bananami i masłem orzechowym.
- Wyrób ciasto, a następnie jego większą część wyłóż na spód formy.
- Na ciasto wyłóż jagody oraz banana pokrojonego w plastry.
- Na wierzch wyłóż pozostałą część ciasta w formie kruszonki.
Kalorie:
Całość (12 kawałków) – ok. 1140kcal
1 kawałek – ok. 95kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Czy moge użyć po prostu w całości mąki pszennej lub owsianej ? ile gram jej użyć ?
OdpowiedzUsuńJasne, że możesz użyć. Raczej proporcje będą niezmienne :)
OdpowiedzUsuńJasne, dokładnie takie same proporcje :)
OdpowiedzUsuń