27 listopada 2018

KREMOWY KUSKUS Z BAKALIAMI

Święta tuż tuż, a więc wszelkie wariacje na temat bakalii jak najbardziej wskazane :)



Składniki:

  • 250g kuskusu

  • 2,5 szklanki mleka ryżowego

  • 100g moreli suszonych

  • 100g śliwek suszonych

  • 150g orzechów włoskich

  • 2 łyżki ksylitolu


Przygotowanie:

  1. Kuskus zalej wrzącym mlekiem z ksylitolem i odstaw pod przykryciem na 15 minut.

  2. Morele, śliwki oraz orzechy posiekaj, a następnie wmieszaj do kuskusu.

  3. Tak przygotowany deser serwuj na ciepło lub na zimno.


Kalorie:

Całość (7 porcji) - ok. 2875kcal

1 porcja - ok. 410kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

1 komentarz: