Składniki:
- 1 mała dynia hokkaido
- 750 ml mleka ryżowego
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 3 łyżki syropu z agawy
- cynamon
- rodzynki
- mus kokosowy
- granat
- masło nerkowcowe
Przygotowanie:
- Dynię przekrój, wydrąż pestki, pokrój na ósemki i upiecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (około 25 minut).
- Z upieczonej dyni usuń skórki, pozostałą część zblenduj na puree.
- W garnku zagotuj mleko, dodaj cynamon, puree z dyni oraz syrop z agawy energicznie mieszając, a następnie stopniowo mąkę ziemniaczaną (gotuj jeszcze 2-3 minuty).
- Gotowy budyń przełóż do miseczek, udekoruj pestkami granatu, rodzynkami, pokruszonym musem kokosowym i masłem z nerkowców.
Kalorie:
Całość (3 porcje) – ok. 1475kcal
1 porcja – ok. 492kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz