Składniki:
- 1 opakowanie makaronu ryżowego
- 1 dynia hokkaido
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka pasty curry
- 5 łyżek płatków drożdżowych
- 300g tofu naturalnego
- Przyprawy: sól, papryka słodka, kurkuma
- świeży koperek
- słonecznik
Przygotowanie:
- Na rozgrzanej patelni podsmaż cebulkę oraz czosnek, następnie dodaj pokrojoną w dorbną kostkę dynię i zalej wodą ponad poziom dyni.
- Podczas gotowania dodaj do całości przyprawy oraz pastę curry.
- Po ugotowaniu całą zawartość patelni (wraz z pozostałym płynem) zblenduj z tofu na gładki sos.
- Makaron przygotuj według instrukcji na opakowaniu, po czym wymieszaj z sosem i przełóż na talerz.
- Danie udekoruj koperkiem i posyp słonecznikiem.
Kalorie:
Całość (4 porcje) – ok. 2235kcal
1 porcja – ok. 559kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz