Do smoothie bowl, deserów, mleka oraz jogurtu!
Składniki:
- 200g płatków owsianych
- 4 łyżki słonecznika
- 4 łyżki pestek dyni
- 200g orzechów laskowych
- 5 łyżek lnu
- 300g moreli suszonych
- 8 łyżek kaszy gryczanej niepalonej
- przyprawy: kardamon, cynamon, gałka muszkatołowa, goździki
- 2 łyżki miodu
Przygotowanie:
- W misce wymieszaj płatki owsiane, słonecznik, pestki dyni, posiekane orzechy laskowe, len, przyprawy oraz miód.
- Powstałą mieszankę wyłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz przez około 20 minut w 180 stopniach (w między czasie przemieszaj 2 razy).
- Upieczoną mieszankę wymieszaj z posiekanymi morelami i kaszą gryczaną.
Kalorie:
Całość (13 porcji) – ok. 3850kcal
1 porcja – ok. 296kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz