Składniki:
- 200g mąki orkiszowej
- 150g mąki ryżowej
- 3 banany
- 2 łyżki masła migdałowego
- 2 łyżki masła kokosowego
- 5 jabłek
- 2 łodygi rabarbaru
- 3 łyżki syropu z agawy
- cynamon
Przygotowanie:
- Rabarabr obierz, a następnie pokrój na kawałki i podduśc na patelni.
- Jabłka zetrzyj na tarce i dodaj do rabarbaru – do całości wmieszaj cynamon i syrop z agawy, po czym duś jeszcze kilka minut.
- Mąki wymieszaj ze zblendowanymi bananami oraz masłem migdałowym i kokosowym – wyrób ciasto.
- Większą częśc ciastka wyłóż na spód blaszki, następnie jabłka z rabarbarem i kruszonkę z pozostałej części ciasta.
- Ciasto piecz około 20 minut w 190 stopnach.
- Gotowe posyp posiekanymi migdałami.
Kalorie:
Całość (24 kawałk) – ok. 2580kcal
1 kawałek – ok. 108kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz