Bomba smakowa! :)
Składniki:
- 50g makaronu kukurydzianego penne
- ćwierć czerwonej cebulki
- trochę topinamburu
- kawałek żółtej papryki
- kilka szparagów zielonych
- kawałek awokado
- 1 łyżeczeka masła migdałowego
- 1 łyżka soku z pomarańczy
- 1 łyżka hummusu
- koperek
- przyprawy: kostka warzywna, czosnek granulowany
Przygotowanie:
- Makaron ugotuj i odcedź.
- Na rozgrzaną patelnię wrzuć obrony i pokrojony w podłużne kawałki topinambur oraz posiekaną cebulkę i paski papryki.
- Całość zalej 1 filiżanką wody i dodaj kostkę warzywną oraz czosnek – całość duś do momentu, aż warzywna zmiękną.
- Pod koniec dodaj pokrojone na kawałki szparagi i duś jeszcze chwilkę.
- Gdy już warzywa będą miękkie, a nadmiar płynu odparuje do całości wmieszaj masło migdałowe i koperek.
- Gotowy makaron przełóż na talerz, a następnie udekoruj kawałkami awokado i hummusem – całość skrop sokiem z pomarańczy.
Kalorie:
Całość (1 porcja) – ok. 495kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz