Składniki:
- 400g ciecierzycy
- 240g kukurydzy
- 150g maki z ciecierzycy
- 1 pęk natki pietruszki
- Przyprawy: garam masala, sól himalajska, galangal
Przygotowanie:
- Ciecierzycę namocz przez noc, a następnie ugotuj do miękkości.
- Ostudzoną ciecierzycę zblenduj, po czym wymieszj z pozostałymi składnikami.
- Z powstałej masy uformuj pulpeciki, które piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut.
Podawaj z ulubionymi dodatkami!
Kalorie:
Całość (40 pulpecików) – ok. 2290kcal
1 pulpecik – ok. 57kcal
na szóstkę z plusem! :) pyszne i do tego pieczone :)
OdpowiedzUsuńCzy mąkę z ciecierzycy mozna czymś zastąpić?
OdpowiedzUsuńKażdą dowolną mąką :)
OdpowiedzUsuń