4 lutego 2018

CIASTECZKA Z JAGLANKĄ I PŁATKAMI KASZTANOWYMI

SUPER PROSTE, SUPER SZYBKIE, SUPER DOBRE - CIASTECZKA!

Garść składników i kilka chwil - ciasteczka gotowe!



Składniki:

  • 100g płatków kasztanowych

  • 75g jaglanki z miodem

  • 1 szklanka płatków owsianych

  • Garść zmielonych migdałów

  • 2 jajka

  • 3 łyżki syropu z agawy

  • 1 łyzka masła orzechowego




Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj.

  2. Z masy uformuj ciasteczka, które piecz około 20 minut w 180 stopniach.


Kalorie:

Całość (30 ciasteczek) – ok. 1660kcal

1 ciasteczko – ok. 55kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz