Składniki:
- 200g ryżu czerwonego
- 2 łyżki maku
- 150g mieszanki studenckiej
- 4 jabłka
- 3 łyżki cukru kokosowego
- szczypta cynamonu
- pół cytryny
Przygotowanie:
- Ryż ugotuj i odcedź.
- Jabłka obierz ze skórki, pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem cynamonu i cukru kokosowego.
- Gdy jabłka zmięknął na patelnię dodaj ugotowany ryż, mak oraz mieszankę studencką – całość wymieszaj.
- Ryż podawaj skropiony sokiem z cytryny.
Kalorie:
Całość (4 porcje) – ok. 1950kcal
1 porcja – ok. 488kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz