Dzisiaj po raz kolejny na słodko! ;)
Składniki:
Ciasto
- 2 jajka
- ½ szklanki mleka
- pół szklanki mąki kukurydzianej
- pół szklanki mąki gryczanej
- 2 łyżki syropu z agawy
Dodatki
- 100g kaszy jaglanej
- 1,5 szklanki mleka ryżowo – kokosowego
- 1 łyżka syropu z agawy
- świeża żurawina
- płatki kokosowe
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki na ciasto zblenduj, po czym przelej do formy i piecz około 25 minut w 175 stopniach.
- Kasze jaglaną opłucz ugotuj w mleku roślinnym, następnie zblenduj na gładka masę z dodatkiem syropu z agawy.
- Na każdy kawałek ciasta nałóż masę jaglaną, żurawinę i płatki kokosowe.
Kalorie:
Całość (20 kawałków) – ok. 1420kcal
1 kawałek – ok. 71kcal
ale pysznie :)
OdpowiedzUsuń