15 grudnia 2017

PLACEK ZE ŚNIEŻNĄ PIERZYNKĄ I ŻURAWINĄ

Pozostajemy w zimowych, świątecznych klimatach!

Dzisiaj po raz kolejny na słodko! ;)



Składniki:

Ciasto

  • 2 jajka

  • ½ szklanki mleka

  • pół szklanki mąki kukurydzianej

  • pół szklanki mąki gryczanej

  • 2 łyżki syropu z agawy


Dodatki

  • 100g kaszy jaglanej

  • 1,5 szklanki mleka ryżowo – kokosowego

  • 1 łyżka syropu z agawy

  • świeża żurawina

  • płatki kokosowe


Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki na ciasto zblenduj, po czym przelej do formy i piecz około 25 minut w 175 stopniach.

  2. Kasze jaglaną opłucz ugotuj w mleku roślinnym, następnie zblenduj na gładka masę z dodatkiem syropu z agawy.

  3. Na każdy kawałek ciasta nałóż masę jaglaną, żurawinę i płatki kokosowe.


Kalorie:

Całość (20 kawałków) – ok. 1420kcal

1 kawałek – ok. 71kcal

1 komentarz: