Pełne kolorów, smaków, a do tego jakie smaczne! ;)
Składniki:
- 12 kukurydzianych muszli tacos
- 240g czerwonej fasoli (ugotowanej lub konserwowej)
- 2 garście jarmużu
- kawałek cebuli
- kilka pomidorów suszonych
- 1 batat
- 1 łyżeczka oliwy
- sos salsa łagodny
- kiełki brokułu
- ser z ziemniaka i marchewki (przepis tu)
- przyprawy: sól himalajska, papryka słodka
- Batata obierz, pokrój w kostkę, skrop oliwą, oprósz solą, a następnie upiecz w piekarniku (15 minut/190stopni)- przełóż do miseczki.
- Na patelni uduś cebulę, jarmuż, a następnie dodaj pokrojone suszone pomidory oraz fasolę, całość przypraw i podsmaż- przełóż do miski i obsyp kiełkami.
- Podgrzane tacos wypełnij przygotowanymi składnikami i sosami- pycha!
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (12 tacos)- ok 1400kcal
1 tacos- ok. 117kcal
Mniam!
OdpowiedzUsuń