Paprykarz oczywiście nie smakuje tak, jak ten rybny, ale pozytywnie zaskoczył mnie swoim smakiem i z pewnością powrócę do tego przepisu :)
Składniki:
- 200g kaszy jaglanej
- 4 marchewki
- mały koncentrat pomidorowy
- 1 cebula
- 1 łyżka płatków drożdżowych
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżka sosu sojowego
- przyprawy: papryka ostra i słodka, pieprz
- Kaszę jaglaną opłukać dwukrotnie, a następnie ugotować (na sypko, bądź rozgotować, według uznania).
- Na rozgrzanej łyżce oliwy podsmażyć cebulę, a następnie dodać starte na drobnych oczkach marchewki i całość podsmażyć.
- Po podsmażeniu na patelnię dodać kaszę, koncentrat pomidorowy, przyprawy, sos sojowy i płatki drożdżowe- całość wymieszać.
Całość (8 porcji)- ok. 945kcal
1 porcja- ok. 118kcal
Świetnie! :-)
OdpowiedzUsuń