A że uwielbiam kaszę jaglaną to kasza w ruch i ciacho na stół! ;)
Składniki:
- 400g kaszy jaglanej
- 4 łyżki karobu
- 5 łyżek miodu kasztanowego
- 1 granat
- do podania: duża łyżka masła z nerkowców
- Kaszę jaglaną dwukrotnie opłukaj, a następnie ugotuj w wodzie.
- Ugotowaną i lekko ostudzoną kaszę wymieszaj dokładnie z karobem i miodem.
- Formę wyłóż folię spożywczą, na dnie poukładaj ziarenka granatu, następnie nałóż kaszę jaglaną- ciasto odstaw na kilka godzin do schłodzenia w lodówce.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (2 blaszki o średnicy 20cm/20 kawałków)- ok. 2020kcal
1 kawałek- ok. 101kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz