Uwielbiam talerze, na których mogę znaleźć bogactwo kolorów, smaków i wartości odżywczych!
Składniki:
- 200g kaszy jaglanej
- 100g czarnej komosy ryżowej
- 400g zielonej fasolki
- 1 żółta papryka
- 3 łodygi selera naciowego
- 2 marchewki
- 2 garście jarmużu
- kilka suszonych pomidorów
- kiełki brokułu
- 2 łyżki nasion słonecznika
- przyprawy: kurkuma, sos sojowy
- Kaszę jaglaną wymieszać z komosą, następnie dwukrotnie przepłukać, zalać wodą i ugotować z dodatkiem kurkumy.
- Fasolkę ugotować, a pozostałe warzywa pokroić na kawałki.
- Wszystkie składniki przełożyć do miski, całość skropić sosem sojowym i posypać nasionami słonecznika.
Całość (4 porcje)- ok. 1530kcal
1 porcja- ok. 383kcal
Mniam!
OdpowiedzUsuń