22 kwietnia 2017

MAKARON Z CUKINII Z PESTO POMIDOROWYM

Spaghetti bez gotowania? I do tego jeszcze dietetyczne? I może jeszcze wegańskie? Bardzo proszę!
Dla mnie genialne! Chrupiąca cukinia w postaci makaronu i wspaniałe intensywne w smaku pesto pomidorowe- palce lizać! ;)


Składniki:
  • 4 cukinie
  • 6 łyżek passaty pomidorowej
  • 8 suszonych pomidorów z oliwy
  • 3 łyżki słonecznika
  • 3 łyżki płatków drożdżowych
  • sok z połowy cytryny
  • kawałek czerwonej cebuli
  • ząbek czosnku
  • przyprawy: oregano, sól, papryka słodka
Przygotowanie:
  1. Cukinie pokroić spilalizerem. 
  2. Pozostałe składniki dokładnie ze sobą zblendować. 
  3. Powstałe pesto wymieszać z makaronem z cukinii- podawać na zimno. 

Kalorie:
Całość (4 porcje)- ok. 860kcal
1 porcja- ok. 215kcal

1 komentarz: