Na początku nie do końca wiedziałam "z czym to się je?", więc postanowiłam po prostu zrobić zupę!
Składniki:
- 385g makaronu konjac
- 1,5 litra bulionu warzywnego
- 10g alg morskich (mix)
- 2 marchewki
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka oleju z pestek winogron
- 3 jajka
- szczypiorek
- przyprawy: sól himalajska, kurkuma
- Makaron wrzucić do wrzątku i gotować około 5 minut, po czym odcedzić.
- Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić na połówki.
- Algi namoczyć w wodzie przez około 10 minut (w między czasie raz wymienić wodę), a następnie ugotować (5 minut).
- Na patelni rozgrzać olej i mocno podsmażyć czosnek w całości.
- Bulion warzywny zagotować, dodać czosnek wraz z olejem, na którym był podsmażany, pokrojone w słupki marchewki- całość ugotować, aż marchewki zmięknął.
- Po ugotowaniu dodać makaron, algi, jajko oraz szczyptę przypraw, a całość posypać szczypiorkiem.
Kalorie:
Całość (3 porcje)- ok. 460kcal
1 porcja- ok. 153kcal
pojadłbym :)
OdpowiedzUsuńSmacznie wygląda! :)
OdpowiedzUsuń