Tak też było w przypadku tego dania :)
Lekki makaron ryżowy z pesto z pietruszki! Sycący i pełen witamin :)
Składniki:
- 300g makaronu ryżowego
- 2 pęczki natki pietruszki
- 3 łyżki tahini
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 3 ząbki czosnku
- sok z 1 cytryny
- szczypta soli himalajskiej
- Makaron ryżowy zalać wrzątkiem i odstawić pod przykryciem na kilka minut, aż zmięknie, po czym odcedzić.
- Pozostałe składniki dokładnie ze sobą zblendować.
- Gotowy makaron wymieszać z pesto.
Całość (4 porcje)- ok. 1430kcal
1 porcja- ok. 358kcal
takie proste i szybkie przepisy uwielbiam:)
OdpowiedzUsuńSmacznie :)
OdpowiedzUsuńŚwietny i prosty przepis :)
OdpowiedzUsuń