Idealna do chleba zamiast masła, czy innych past jajecznych.
Sprawdzi się również jako przekąska w towarzystwie świeżych warzyw, czy wkładka to tortilli ;)
Składniki:
- 250g kaszy jaglanej
- 200g zielonych oliwek
- 4 łyżki oleju z nasion wiesiołka
- 2 ząbki czosnku
- przyprawy: sól himalajska, rozmaryn
- Kaszę jaglaną opłukać i ugotować w wodzie.
- Ostudzoną kaszę zblendować na gładką pastę z olejem, czosnkiem, oliwkami oraz przyprawami.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (5 porcji)- ok. 1150kcal
1 porcja- ok. 230kcal
Smacznie :)
OdpowiedzUsuńŚwietny i taki prosty przepis :)
OdpowiedzUsuń