21 marca 2017

CHIA BOWL Z MANGO

Zakochałam się we wszelkiego rodzaju owocowych michach z różnościami!
Więc szaleję i dzisiaj skończyło się to michą z chia :)


Składniki:
  • 6 łyżek chia
  • 1 mango
  • 500ml wody koksowej
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • dodatki: granat, pomarańcza, banan, jagody inkaskie w surowej czkoladzie
Przygotowanie:
  1. Wodę kokosową wymieszać z cukrem, mango pokrojonym w kostkę i chia- odstawić do lodówki na kilka godzin.
  2. Gotowy pudding przełożyć do miski i ozdobić dodatkami.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni. 
 
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 920kcal
1 porcja- ok. 460kcal

2 komentarze:

  1. Nasionka chia uwielbiam, ale jeszcze nigdy nie próbowałam ich zrobić na wodze kokosowej. Będę musiała to zmienić w niedalekiej przyszłości. ;)

    OdpowiedzUsuń