Przyrządzałam już mnóstwo potraw z jego użyciem zarówno na słodko, jak i wytrawnie.
Jednak niekiedy z braku czasu nie mamy możliwości upichcenia wymyślnych potraw, wymagających dużego nakładu pracy, a przede wszystkim czasu.
Idę z pomocą i prezentuję pomysł na dość szybką i smaczną sałatkę ;)
Składniki:
- 150g amarantusa
- 240g fasoli czerwonej (konserwowej lub ugotowanej)
- pomidory koktajlowe
- szczypior
- 1 łyżka octu
- 1 łyżka oleju z pestek dyni
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka sezamu
- Amarantus ugotować.
- Następnie ugotowany amarantus wymieszać z fasolą, pokrojonymi pomidorkami i posiekanym szczypiorkiem.
- Ocet wymieszać z miodem i olejem- powstałym dressingiem polać sałatkę.
- Gotową sałatkę posypać sezamem.
Całość ( porcje)- ok. 990kcal
1 porcja- ok. 330kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz