A na poprawę nastroju najlepiej zaserwować sobie deser! ;)
Składniki:
- 40g chia
- kilka kropel aromatu różanego
- 2 chlusty wody różanej
- 3/4 szklanki mleka ryżowego
- 1/2 łyżeczki stewi
- mango
- 1 łyżeczka maranty trzcinowej
- kawałek granatu
- Chia zalać mlekiem wymieszanym z wodą różaną, aromatem różanym oraz stewią i moczyć przez co najmniej 4 godziny.
- Mango zblendować na mus z dodatkiem maranty trzcinowej.
- Gotowy pudding przełożyć do pucharku, następnie nałożyć mus mango i posypać ziarenkami granatu.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (1 pudding)- ok. 510kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz