Pożywna, ciepła i sycąca kolacja na dzisiaj gotowa ;)
Składniki:
- 500g pieczarek
- 4 ziemniaki
- 4 szklanki bulionu warzywnego
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka oleju kokosowego
- 1 łyżka pestek dyni
- kiełki brokułu
- przyprawy: sól himalajska, cząber
- Olej rozgrzać na głębokiej patelni, podsmażyć cebulkę i czosnek.
- Kolejno dodać obrane i pokrojone ziemniaki oraz pieczarki.
- Całość zalać bulionem i ugotować, aż warzywa będą miękkie- w między czasie przyprawić.
- Całą zawartość patelni zblendować na gładki krem, który podawać z pestkami dyni oraz kiełkami.
Całość (3 porcje)- ok. 560kcal
1 porcja- ok. 187kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz