15 lutego 2017

KREM PIECZARKOWO- ZIEMNIACZANY

Może kolor nie zachwyca, ale za to smakiem nadrabia :)
Pożywna, ciepła i sycąca kolacja na dzisiaj gotowa ;)


Składniki:
  • 500g pieczarek
  • 4 ziemniaki
  • 4 szklanki bulionu warzywnego
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • 1 łyżka pestek dyni
  • kiełki brokułu
  • przyprawy: sól himalajska, cząber
Przygotowanie:
  1. Olej rozgrzać na głębokiej patelni, podsmażyć cebulkę i czosnek.
  2. Kolejno dodać obrane i pokrojone ziemniaki oraz pieczarki.
  3. Całość zalać bulionem i ugotować, aż warzywa będą miękkie- w między czasie przyprawić.
  4. Całą zawartość patelni zblendować na gładki krem, który podawać z pestkami dyni oraz kiełkami. 
Kalorie:
Całość (3 porcje)- ok. 560kcal
1 porcja- ok. 187kcal

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz